Aktiviteter

[vc_row][vc_column][mk_ornamental_title font_family=”none” font_size=”35″ ornament_style=”rovi-double”]Det Gør Vi[/mk_ornamental_title][vc_column_text css=”.vc_custom_1532724207773{margin-bottom: 0px !important;}”]De nye Stemmer i Minoritetsdebatten tilhører ca. 20 unge danske muslimer og jøder i alderen 16-21 år.

Vi besøger skoler, festivaler og fortæller i medierne om projektet, og hvorfor vi hver især har valgt at være med i projektet.
Men vi er hverken lærere eller professionelle meningsdannere.
Vi er unge, der bruger vores egne erfaringer og kun repræsenterer os selv og kun giver udtryk for vores personlige holdninger.

Vores erfaring er, at børn og unge – uanset etnisk eller religiøst tilhørsforhold – meget gerne vil møde os og diskutere det at være ung etnisk og religiøs minoritet i Danmark. Og vi oplever, at det kan være nemmere for at åbne sig overfor andre unge og turde tale om de fordomme, vi alle sammen har om hinanden.
Derfor er vores skolebesøg anderledes end almindelig undervisning. For eksempel bruger vi ikke power points eller har materiale, der skal læses inden vores besøg.  Vi er til gengæld åbne for alle spørgsmål og vælger selv, hvis vi føler, at noget ”går over stregen”. Så siger vi venligt fra.

Vi er ikke eksperter på for eksempel religion, minoritetsforhold eller Mellemøsten. Og at vi ikke repræsenterer hverken en organisation, en menighed eller en bestemt politisk holdning. Vi er unge danskere, der ved noget om fordomme, fordi vi selv møder dem og som har masser af spørgsmål til vores egen identitet som minoriteter i Danmark.

Foruden de udadvendte aktiviteter mødes vi til sociale sammenkomster og til undervisnings- og træningsforløb.
Vi har undervejs diskuteret stereotyper om jøder og muslimer – både dem vi møder hos andre og os selv. Vi lærer hele tiden mere om hinanden – om vores religioner og om de fordomme, vi hver især møder som ung jøde/muslim i Danmark.
Vi træner også at tale med journalister, holde oplæg og taler, facilitere møder og styre en debat.

Hvis du er muslim eller jøde, mellem 16 og 21 år og kunne du tænke dig at være en del af De nye Stemmer, er du velkommen til at kontakte vores projektleder Eva Bøggild på info@denyestemmer.dk eller et af vores bestyrelsesmedlemmer.
Så snakker vi om, hvad det kræver og sørger for, at du kommer til at møde nogle af os unge medlemmer, der kan fortælle meget mere om projektet, og hvorfor vi er med i det.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”10″ grid_id=”vc_gid:1532724648545-ab9b1b41-e376-7″][/vc_column][/vc_row]